Voor het eerst in de bergen, Tirol

Op uitnodiging van Support Magazine en Tirol Tourist Board zat ik vorig weekend via een persreis in het Kaunertal, een prachtige valei in Tirol, Oostenrijk. Twee dagen reizen en twee dagen daar, oké dat was best pittig, maar het was wel ongelofelijk Super. Zoals een echte persreis betaamt gaan we naar alle hotspots in de omgeving; Een pad op palen leidt ons over het Moor, een met uitsterven bedreigd veengebied. Een prima toegankelijke gondellift brengt ons op ruim 3100 meter naar een  zilver witte gletsjer waar we met één been in Italië en één been in Oostenrijk staan.

In Italië en Oostenrijk op ruim 3100 meter hoogte bij Karlesjoch/Kaunertal.

In Italië en Oostenrijk op ruim 3100 meter hoogte bij Karlesjoch/Kaunertal.

In het Naturparkhaus maken we kennis met Pitzi, de bergsteenbok. Een opgezette wel te verstaan, want in het echt is hij lastiger te spotten. En via een prachtig nieuw pad staan er voor de eerste keer (test!) vier rolstoelen op het nieuwe uitkijkplatform, waarvandaan je prachtig over de hele valei kunt kijken.

Rolstoeltoegankelijk pad naar uitzichtplatform in Kaunertal

Rolstoeltoegankelijk pad naar uitzichtplatform in Kaunertal

In het Kaunertal is echt geïnvesteerd in rolstoeltoegankelijkheid. En dat is ook precies waarom de internationale pers in ‘rolstoeljournalistiek’ is uitgenodigd. Te weinig mensen weten namelijk dat je prima van de bergen kan genieten in een rolstoel, zowel in de winter als in de zomer.

Bang voor de bergen in je (handbewogen) rolstoel? Bij het hotel waar wij verblijven is de Swiss-trac te huur, een elektrische aankoppelunit voor de handbewogen rolstoel, hiermee zoef je zo de berg op (en af). Na een dag buiten viel de rolstoeltoegankelijk wellness van het hotel bij mij trouwens ook erg in de smaak! Meer weten over dit hotel? Kijk dan op www.weisseespitze.com.

In de bergen met de Swiss-trac

In de bergen met de Swiss-trac

Wil je meer weten over dit prachtige gebied in de Alpen met meer accommodaties en tips lees dan mijn uitgebreide verhaal in de komende Support vakantiegids. Deze zal begin december 2015 verschijnen. Nog geen lid van Support Magazine? Misschien hét moment om dat te worden :-)

Uitzicht vanuit mijn kamer, 's morgens vroeg.

Uitzicht vanuit mijn kamer in hotel Weisseespitze, ‘s morgens vroeg.

PS. Een belangrijk punt: Er is slechts één kamer met een inloopdouche in hotel Weisseespitze, de kaiser Maximilian Suite (4 tot 6 personen). In de overige aangepaste kamers is alleen een bad, hier kan een badlift geplaatst worden. In de wellness-ruimte is wel een grote douche met doucherolstoel beschikbaar.

...

7 gedachten over “Voor het eerst in de bergen, Tirol

 1. Ans Numan

  Hallo Eelke,
  Wat een leuk verhaal en wat een mooie foto’s! Ik had al het een en ander gezien op het fototoestel van je persoonlijke assistent

  Reageren
 2. RDmobility

  Mooie reportage Eelke.

  De Swiss-Trac bewijst zijn toegevoegde waarde in een omgeving als de Oostenrijkse bergen. Wel is het zo dat je de Swiss-Trac daar kan huren i.c.m. een leenstoel. Wij verhuren ze ook, maar dan zijn ze gemonteerd op je eigen vertrouwde stoel.

  Met vriendelijke groet,
  Roger Daal
  RDmobility

  Reageren
 3. marjolein

  Dag Eelke,

  Mooi om te lezen! We gaan met mijn vader (rolstoel) naar de Franse Alpen (Vanoise, Bourg st Maurice). Heb je een idee hoe en waar een Swiss Trac te huur is?

  mvg Marjolein

  Reageren
  1. Eelke

   Hoi Marjolein, heerlijk vooruitzicht hoor om naar de bergen te gaan! Je kunt voor de Swiss-Trac even contact opnemen met Roger Daal in Nederland. Hij weet er alles van en verhuurt ze ook om mee te nemen op vakantie. Kijk even op zijn site: http://www.rolstoel-op-maat.nl/swiss-trac.html

   Veel plezier in Frankrijk!
   PS. Heb je een rolstoeltoegankelijk vakantieadres gevonden? Ik hoor graag waar jullie zitten!

   Reageren
 4. Pat Kamminga

  Hallo Eelke, leuk om dit tegen te komen. Ik ga over een maand naar dit gebied en maak gebruik van wel electridvhir rolstoel. Is de lange versie ban je artikel nog ergens te lezen?
  Groet
  Patricia

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>